Eκδόθηκε το έντυπο της Συνάντησης “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” για την εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:30, στην Πλατεία Μητροπόλεως. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς η έναρξη θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μητροπόλεως, με το καλωσόρισμα του Δημάρχου, θα συνεχιστεί στους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού και θα καταλήξει στην Οικία Χατζιδάκι, που θα εγκαινιαστεί λίγες μέρες νωρίτερα.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ Έντυπο εναρκτήριας εκδήλωσης

Το έντυπο περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών που όλοι μαζί, επισκέπτες μαθητές-καθηγητές και Ξανθιώτες, θα τραγουδήσουν κατά την εναρκτήρια εκδήλωση και η οποία αποτελεί μια νέα πολιτιστική πρόταση.

Aξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο Σάββατο, 2 Απριλίου, πενήντα και πλέον εθελοντές συμμετείχαν σε μια ευρεία κινητοποίηση ενημέρωσης στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας, μοιράζοντας το έντυπο και προσκαλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν όλοι ενεργά σε αυτή την γιορτή της μουσικής και της νεότητας. Η κινητοποίηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και έτυχε θερμής ανταπόκρισης.

Η Συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» διοργανώνεται από τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης ΑΜΘ και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του.

Τη διοργάνωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Νομού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.