Στα γραφεία της UEFA βρέθηκε την Τετάρτη η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, έχοντας ένταλμα να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στην Cross Trading/Teleamazons, εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «Panama Papers». Η έρευνα έρχεται μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του «Guardian» ότι ο νέος πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο, γεγονός που ο ίδιος διέψευσε.

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα (6/4) δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως» τονίζει η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Guardian εμπλέκει τον Τζιάνι Ινφαντίνο στη συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της UEFA αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής. Η UEFA φέρεται να έχει επισυνάψει συμφωνίες από το 2003 ως το 2006, συνυπογεγραμμένες από τον Ινφαντίνο, με offshore εταιρείες μέσω προσώπου που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ινφαντίνο αρνήθηκε κάθε κατηγορία, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται να αμφισβητείται η ακεραιότητά του.

«Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται από ορισμένα ΜΜΕ» τόνισε και πρόσθεσε: «Η UEFA έχει ανακοινώσει ότι κάνει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβολαίων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν είχα ποτέ επαφές προσωπικά με την Cross Trading, ούτε με τις ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ΤΕΑΜ για λογαριασμό της UEFA. Θα ήθελα να δηλώσω για την ιστορία πως ούτε η UEFA, ούτε εγώ έχω έρθει ποτέ σε επαφή από οποιεσδήποτε Αρχές σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για τυχόν παρανομίες, ούτε από την UEFA, ούτε από μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Πηγή: tvxs.gr