fredtitoEίμαστε εδώ στην ώρα μας. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί προβληματίστηκαν τις τελευταίες μέρες που κάποια πράγματα φάνηκαν περίεργα γύρω από μας και ήταν όντως έτσι για όποιον δεν γνώριζε. Ίσως μάλιστα κάποιοι να καταπιέστηκαν ώστε να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και όπως πάντα διαψεύδονται. Από την πλευρά μας φροντίσαμε να σιωπήσουμε και έτσι πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις. Τελικά είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια. Χωρίς πολλά λόγια και κορώνες. Γνωριζόμαστε όλοι καλά.

Στο εισαγωγικό μας άρθρο εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς και παραλείπουμε όσα δεν αφορούν την κοινή γνώμη. Δεν είναι πρωταγωνιστές αυτοί που γράφουν τις ειδήσεις ούτε είναι αυτοί που καθορίζουν τις εξελίξεις. Και όσοι προσπαθούν να είναι απλώς καταφέρνουν να γελοιοποιούνται . Ο προορισμός μας είναι η ενημέρωση του κοινού και, δευτερευόντως, η κατάθεση της άποψής μας. Ακόμη και το πρώτο πρόσωπο είναι μια υπερβολή, μια εξαίρεση που δικαιολογείται σπάνια, ίσως από τη σημαντικότητα κάποιων στιγμών.

Ως προς την ουσία αυτής της νέας προσπάθειας, ελπίζουμε ότι η ανάλαφρη και σύγχρονη φόρμα που επιλέξαμε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ή τη διάθεση του κοινού. Είναι μια πιο “φρέσκια ματιά” στα πράγματα, αυτό νομίζουμε ότι χρειάζεται γιατί αρκετά πράγματα έχουν αρχίζει να κουράζουν και το ίντερνετ συχνά δεν είναι φιλικό περιβάλλον για τους χρήστες. Το νέο ταξίδι ξεκίνησε λοιπόν….

fredtitoΠρώτη μας μέρα στο νέο χώρο είπαμε να μην στεναχωρήσουμε αλλά το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης σόκαρε κάποιο κόσμο και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί . Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι συνεχίζει έμμεσα να ‘ξεπλένει” τη ΧΑ και ανακατεύεται επικίνδυνα με την πολιτική, κάτι που οι συγγραφείς φαίνεται πως δεν είχαν τη διαύγεια και την εμπειρία να διαχειριστούν. Ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή.

Αυτό που δεν κατάλαβαν όσοι το προώθησαν είναι ότι ελάχιστοι πολίτες  θα συγκινηθούν από την  δυσαρέσκειά τους για τη ματαίωση της περιβόητης εκδρομής αλλά πολλοί μπορεί να τους κατηγορήσουν ότι επιμένουν σε μια τακτική που πλήγωσε την εκπαίδευση ενώ η εκδρομή θα είχε φέρει 40 παιδιά στο επίκεντρο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όμως, καλό είναι να αποσαφηνιστούν ορισμένα θέματα. Καταρχάς ότι στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν ελάχιστες δεκάδες γονείς επί συνόλου εκατοντάδων. Δεν είναι γνωστό επίσης το γεγονός ότι υπήρξε πρόταση για ένα ακόμη πιο ακραίο κείμενο που, περίπου, εξωράιζε ευθέως τη συμμορία των νεοναζί (και με 8 υποστηρικτές ανάμεσα στους γονείς) Και τέλος ότι το κείμενο δεν πέρασε ομόφωνα, όπως κακώς αναφέρεται, αλλά κατά πλειοψηφία.

fredtitoΚατά τα άλλα η αντίθεση σε σχέση με αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση είναι η ενέργεια του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της ΙΜ παρέδωσε προσωπικά την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στο Κιλκίς. Η στάση και τα λόγια των τοπικών ιεραρχών σε αυτή τη δύσκολη περίσταση (και συνολικά ο κλήρος με ελάχιστες εξαιρέσεις) με το προσφυγικό να δοκιμάζει τις αντοχές, είναι εντυπωσιακά θετική και λειαίνει τις γωνίες ενός δύσκολου προβλήματος.

fredtitoΤέλος, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων στα διάφορα όργανα της ΝΔ στην Ξάνθη και παρότι δεν υπήρξαν έντονες αναταράξεις από την υπόθεση των παραιτήσεων από μια απλή ανάγνωση της λίστας των συνέδρων προκύπτει κάτι που συζητήθηκε και άφησε αλγεινές εντυπώσεις. Δηλαδή πως είναι δυνατόν δίπλα σε σοβαρούς επιστήμονες και αξιόλογους συμπολίτες  να επιτρέπουν κάποιοι να βρίσκονται φαιδρές περιπτώσεις. Και η συζήτηση δεν θα γινόταν αν δεν είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις.