Σε σημείωμά του προς τα ΜΜΕ, ο Στέφανος Χατζησάββας, αναφέρει:

Πάνω στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, σχετικά με τη ματαίωση της εκδρομής στο Ευρωκοινοβούλιο, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε τοπικά ΜΜΕ.

1η διευκρίνιση: Η συνέλευση που εξέδωσε το συγκεκριμένο ψήφισμα και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου, ήταν εξ αναβολής της συνέλευσης που καλέστηκε για τις 26 Μαρτίου και δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, η συνέλευση αυτή έγινε με όσους γονείς ήταν παρόντες, δηλαδή με λιγότερους από το 15% των εγγεγραμμένων μελών.

2η διευκρίνιση: Το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν εγκρίθηκε «παμψηφεί», όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά κατά πλειοψηφία.

1η Παρατήρηση: Ορθώς το ψήφισμα καταδικάζει την «κομματική καπηλεία του σχολείου», γιατί αυτή πράγματι υπήρξε και θα εντεινόταν αν τελικά γινόταν η εκδρομή. Μόνο που αυτή η καπηλεία είχε άλλο πολιτικό πρόσημο από αυτό που υπονοεί το ψήφισμα. Αρκεί να διαβάσει κανείς την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, με την οποία καταγγέλλει τους «τουρκοπροσκυνημένους», που ακύρωσαν την εκδρομή, της οποίας «τα έξοδα ανέλαβε να καλύψει ο ευρωβουλευτής μας Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός και το ταξίδι προγραμματίστηκε με τη χορηγία της Χρυσής Αυγής»

(http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-anthellhnes-tou-upourgeiou-paideias-apagoreusan-se-ellhnopoula-ths-janth)

2η Παρατήρηση: Παραποιεί όμως το ψήφισμα την πραγματικότητα όταν χαρακτηρίζει «ανημέρωτα» τα πρόσωπα που «κομματικοποίησαν μια σχολική δράση», μη γνωρίζοντας ή παραβλέποντας ότι ήταν απλώς ένα «εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕ». Και η πραγματικότητα (την οποία οι συντάκτες του ψηφίσματος προφανώς γνώριζαν) αναδύεται (εκτός των άλλων) μέσα από το έγγραφο του Διευθυντή του 1ου Λυκείου, που απευθύνεται όχι προς το Ευρωκοινοβούλιο ή κάποια υπηρεσία της ΕΕ, αλλά προς τους «Έλληνες Ευρωβουλευτές», ζητώντας «την ανταπόκρισή» τους, «με πρόσκληση ομάδας του σχολείου», «επειδή αυτή η επίσκεψη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την αρωγή» τους…

(https://www.docdroid.net/POwbsBF/aitima.pdf.html)

Χατζησάββας Στέφανος
Γονέας μαθητή 1ου ΓΕΛ Ξάνθης