Ολομέλεια της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπεύθυνος οργανωτικού, Πέτρος Καραγεώργος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα οργανωτικά ζητήματα ενόψει του συνεδρίου όσο και στα θέματα συντονισμού κόμματος και κυβέρνησης. Παρόντες ήταν οι τρεις βουλευτές του κόμματος και αρκετά μέλη αλλά και το μέλος της ΚΕ και υπέυθυνος για την ΑΜΘ Κ. Αμπατζάς.

Συνέντευξη στο Κανάλι 6 για προσφυγικό, οικονομία, κεντροαριστερά και … ΣΥΡΙΖΑ

20160405_203840Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 6 το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και τα εσωτερικά ζητήματα του κυβέρνώντος κόμματος.

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν όσο έτοιμη θα έπρεπε και ότι θα μπορούσε να κάνει και άλλα ενώ μίλησε συνολικά για την Ευρώπη λέγοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που αναλογεί σε όλη την ΕΕ είναι περίπου 2 πρόσφυγες σε κάθε πόλη αλλά παρόλα αυτά, υπάρχει αυτή η μεγάλη αποτυχία στη διαχείριση του ζητήματος.

Για την οικονομία εκτίμησε ότι το τρίτο αυτό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα, συγκρίνοντας το κόστος του που αποτιμάται σε ένα κλάσμα των άλλων δύο, σημειώνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες του, είναι ένα μνημόνιο που έχει σημάνει τον “πάτο του βαρελιού” και θα σημάνει την ανάπτυξη, παρά τα επιμέρους υφεσιακά μέτρα που επιβάλλονται από τους δανειστές. Εκτίμησε πάντως συνολικά ότι αυτό το μνημόνιο έχει το αποτύπωμα μιας αριστερής κυβέρνησης και αφήνει προοπτική για το μέλλον και ότι έχει τύχει της έγκρισης του ελληνικού λαού με εκλογές σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο.

Υπέστη μεγάλο πλήγμα κατά τη διάσπαση το κόμμα

20160405_202052Σε ότι αφορά στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Καραγεώργος ανέφερε ότι στους πρώτους αυτούς μήνες της αριστερής κυβέρνησης το κόμμα υπέστη ένα πολύ μεγάλο πλήγμα από τη διάσπαση χάνοντας το 48% των μελών της ΚΕ, το 35% των οργανώσεων του, το 13% των μελών του και το 2% στην κοινωνία αλλά, παρόλα αυτά τα κατάφερε και κέρδισε με άνεση τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ενώ επιχειρεί να ανασυνταχθεί στην πορεία για το συνέδριο.

Για την Κεντροαριστερά και το διάλογο

Σε ότι αφορά στις συζητήσεις για το χώρο της κεντροαριστεράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτός να συζητήσει με όλους, με επίγνωση του παρελθόντος και των ιδιαιτεροτήτων και όχι με ηγεμονική διάθεση. “Δεν κλείνουμε καμία πόρτα” είπε και πρόσθεσε ότι συνολικά η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ξαναβρει τις ρίζες της ευρωπαϊκά και τοπικά, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση με τις εκφράσεις της που θα έχουν εκσυγχρονιστεί και θα βρίσκονται μακριά από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα.

20160405_203840 20160405_202101 20160405_202052