Ένας φράκτης χωρίζει από χθες το βράδυ τους μετανάστες από τους τουρίστες στο λιμάνι της Χίου.

Όπως αναφέρει το politischios.gr τα συνεργεία του Λιμενικού Ταμείου Χίου, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης στο διαχωρισμό του λιμανιού, τοποθετώντας συρματόπλεγμα ώστε να διαχωριστεί πλήρως ο χώρος που έχουν καταλάβει οι μετανάστες από το υπόλοιπο τμήμα που θα δένουν τα πλοία.

Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν οι μετανάστες αφού εδώ και μία εβδομάδα, αρνούνται να αποχωρήσουν ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος σε πλοίο της γραμμής ώστε να ταξιδέψουν για Πειραιά.

Το πρωί η προσέγγιση του «Νήσος Μύκονος» πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου καθώς και της ομάδας Ο.Ε.Α. ενώ την επιτήρηση είχε αναλάβει ο κεντρικός λιμενάρχης Χρ. Φραγκιάς.

Την ώρα της πρόσδεσης, οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες κοιμόντουσαν στις αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στήσει ενώ ξύπνησαν με το πρώτο σφύριγμα του πλοίου, ρωτώντας μεταξύ άλλων αν το πλοίο έχει προορισμό τον Πειραιά.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς προβλήματα, κάτι που έκανε το Λιμεναρχείο να λάβει την απόφαση της επαναλειτουργίας του κεντρικού λιμένα, έστω και κατά το ήμισυ.