Κόντρα για τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα ξεκίνησαν από σημερινό δημοσίευμα των Νέων που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να έχει παραλείψει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του κινήσεις εταιρείας που είχε ιδρύσει με τον Νίκο Παππά το 2007.

Το Μαξίμου αντέδρασε λέγοντας: «Άνθρακες ο θησαυρός» και δίνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό άρθρο των Νέων του 2010 κατά το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει την εταιρεία αλλά και την αποχώρησή του από αυτή. «Τα Νέα διαψεύδουν Τα Νέα» ήταν το σχετικό σχόλιο, κυβερνητικών πηγών.

Λίγο αργότερα η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δημοσιεύσει τα πόθεν έσχες των ετών 2009 και 2010. «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία “ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.”, καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης», αναφέρει η ΝΔ.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες «προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες».

Κατηγορεί επίσης τη ΝΔ ότι «καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί».

«Ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη να απολύσει από λογογράφο του τον κ. Ψυχάρη αλλά αυτός φαίνεται ότι τον προσέλαβε να γράφει τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει δε ότι δεν θα ασχοληθεί εκ νέου με την ουσία του «αστείου», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσιεύματος των «Νέων», ενώ τονίζει ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές.

«Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

tvxs.gr