ΚΕΕΡΦΑ: Απεργιακή Συγκέντρωση: Πέμπτη 7/4, 10.30πμ, Κεντρική Πλατεία –
Σύσκεψη σωματείων-φορέων-συλλογικοτήτων: Δευτέρα 11/4, 8μμ Εργατικό Κέντρο
Σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης αναφέρεται:
Το αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίστηκε την 1η Απρίλη στη Βουλή είναι τεράστια πρόκληση για το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Η ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αισχρή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σημαίνει πρακτικά μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών. Σημαίνει επίσης ότι χιλιάδες πρόσφυγες γυναίκες και μικρά παιδιά θα φυλακιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Την ίδια μέρα (1/4) επέλεξε η Περιφερειακή Ενότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ανακοινώσει στους εκπαιδευτικούς των Μειονοτικών Σχολείων ότι στο εξής «οι ανακοινώσεις στους μαθητές των σχολείων [θα πρέπει] να εκφωνούνται στην επίσημη γλώσσα του κράτους»! Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της μειονότητας απέναντι σ’ αυτές τις αισχρές επιθέσεις στα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους.
Και όλοι μαζί ενωμένοι στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων αγκαλιάζοντας όλα τα αιτήματά τους. Να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες, δικαίωμα σε όλους στην εργασία, τη μόρφωση, την ιατρική περίθαλψη. Μαζί με τους απεργούς που θα διαδηλώσουν την Πέμπτη ενάντια στο νέο ασφαλιστικό σφαγείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, να ανοίξουν τάξεις ένταξης για τα προσφυγόπουλα και όλες οι υποδομές του δήμου που παραμένουν κλειστές και ρημάζουν για την αξιοπρεπή φιλοξενία όλων!
Για να τελειώνουμε με τις ισλαμοφοβικές φωνές που ζητούν με περισσό θράσος την “εξαίρεση” της Θράκης από τη φιλοξενία των προσφύγων, την ίδια ώρα που με περισσή υποκρισία κάνουν ανθρωπιστική πασαρέλα στο κέντρο προσφύγων της Ν. Καρβάλης, εκμεταλλευόμενοι τη διάθεση του απλού κόσμου να προσφέρει βοήθεια. Στο αντιπροσφυγικό απαρτχάιντ που έχουν κηρύξει οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της περιοχής απαντάμε: Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Χωράνε και στη Θράκη!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο δημόσιο την Πέμπτη 7 Απρίλη στις 10.30πμ στην Κεντρική Πλατεία και τη Δευτέρα 11 Απρίλη στις 8μμ σε σύσκεψη σωματείων-συλλόγων-φορέων για να οργανώσουμε τη δράση μας προκειμένου να καταργηθεί στην πράξη το ρατσιστικό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την κατάπτυστη συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ-Τουρκίας.
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή