Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» των μουσικών σχολείων. Οι διοργανωτές προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του φεστιβάλ που φέτος θα είναι πιο εντυπωσιακό από κάθε χρονιά.

polis-oneiron-4Η έναρξη του φεστιβάλ, στις 21-4,  θα γίνει στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα στην Πλατεία Μητροπόλεως και θα καταλήξει, στο Χώρο Τεχνης και Σκέψης, την οικία του Μάνου Χατζιδάκι, που θα έχει εγκαινιάσει η Περιφέρειας λίγες μέρες νωρίτερα.  Οι συμμετέχοντες θα περάσουνε μέσα από τα στενά της Παλιάς Πόλης με τραγούδι και μουσική, θα κάνουν διάφορες στάσεις και αναπαραστάσεις  ενώ στην αυλή της οικίας Χατζιδάκι υπάρχει προετοιμασία για κάτι πρωτόγνωρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr

Επίσης η λήξη του φεστιβάλ, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης θα γίνει τη νύχτα του Σαββάτου ενώ έχουν προετοιμαστεί πολύ εντυπωσιακές εκπλήξεις από τους διοργανωτές. Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών και υποστηρικτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος. Ήδη έχει εκτυπωθεί το πρόγραμμα-καλοσώρισμα (κλικ εδω)ενώ σε ανακοίνωσή τους, που υπογράφει ο Ν. Κοσμίδης, οι υπεύθυνοι των εθελοντών, αναφέρουν:

 ενώ σε ανακοίνωσή τους, που υπογράφει ο Ν. Κοσμίδης, οι υπεύθυνοι αναφέρουν:

Εκ μέρους της Συντονιστικής Ομάδας Εθελοντών της Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», σας κοινοποιούμε προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού το έντυπο που εκδόθηκε για την εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:30, στην Πλατεία Μητροπόλεως. Το έντυπο περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών που όλοι μαζί, επισκέπτες μαθητές-καθηγητές και Ξανθιώτες, θα τραγουδήσουμε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση και η οποία αποτελεί μια νέα πολιτιστική πρόταση.  

Να σημειωθεί πως το περασμένο Σάββατο, 2 Απριλίου, πενήντα και πλέον εθελοντές συμμετείχαν σε μια ευρεία κινητοποίηση ενημέρωσης στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας, μοιράζοντας το έντυπο και προσκαλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν όλοι ενεργά σε αυτή την γιορτή της μουσικής και της νεότητας. Η κινητοποίηση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και έτυχε θερμής ανταπόκρισης.

Η Συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» διοργανώνεται από τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης ΑΜΘ και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του. Τη διοργάνωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Νομού. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

1(19) 2(14) polis-oneiron-6 polis-oneiron-5 polis-oneiron-4