fredtitoΈνα ακόμη κατάστημα αλυσίδας στο flamingo έκλεισε το Σάββατο ξαφνικά. Πρόκειται για την Ηλεκτρονική Αθηνών που κλείνει το δίκτυό της και αυτό έχει διπλή ανάγνωση αφού χάνονται θέσεις εργασίας αλλά την ίδια ώρα ένα κομμάτι της αγοράς μετακινείται στις τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου (που είναι σαφώς πιο ευκίνητες και ανταγωνιστικές από τη συγκεκριμένη αλυσίδα). Αυτό που προξενεί εντύπωση και παρατήρησε ένας φίλος είναι πως τις δύο μέρες του «ξεπουλήματος» που έγινε,  παρατηρήθηκε απίστευτη κοσμοσυρροή (άρα κάποιοι ακόμη έχουν χρήματα στο πάπλωμα) για προσφορές που είναι από χλιαρές εως ανύπαρκτες…

fredtitoΓια την ώρα η ΝΔ τοπικά αντιμετωπίζει ψύχραιμα την υπόθεση των παραιτήσεων για την εκλογή οργάνων και συνέδρων. Και δεν είναι ορατοί ακόμη οι σαφείς λόγοι που έγινε κάτι τέτοιο και αν είναι μια κοινή απόφαση όσων επέλεξαν να ανακαλέσουν τις υποψηφιότητες ή όχι και αν προκαλεί ή όχι αναταράξεις.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν γίνονται εκλογές για την ανάδειξη και οι υποψηφιότητες είναι ίσες με τις διαθέσιμες θέσεις, είναι μια εικόνα που προβληματίζει για ένα κόμμα εξουσίας. Αλλά η σημασία όσων συνέβησαν και οδήγησαν στην ακύρωση των εκλογών θα φανεί το επόμενο διάστημα και θα ερμηνευτεί με βάση τη διατήρηση ή τη διατάραξη των υπαρχουσών ισοροπιών.

fredtitoΌπως αναμενόταν το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου ανέθεσε απευθείας τη ¨βιντεοσκόπηση» της συναυλίας του Κ. Μακεδόνα για 1.500 ευρώ στην ίδια εταιρία που εμπλέκεται με την υπόθεση των τιμολογίων προς Δήμο και φορείς και συνδέεται με μια σειρά από συμφέροντα, γνωστά πια σε όλους. Προφανώς η ανάγκη να βιντεοσκοπηθεί μια συναυλία που παρακολούθησαν μερικές δεκάδες άτομα, είναι κάτι που δοκιμάζει τη λογική του καθενός.

Έτσι ο φορέας κατάφερε για άλλη μια φορά να προκαλέσει αντιδράσεις
και να δώσει την «πάσα» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να «πυροβολήσουν» και να ξεκινήσει άλλος ένας κύκλος κριτικής. Έκανε δηλαδή αυτό που περίμεναν όλοι και επέλεξε να εκτεθεί για να εξευμενίσει ένα γραφικό κύκλο ανθρώπων.

fredtitoΓια τρεις μέρες παρέμεινε στην Ξάνθη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία και την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης. Είναι γνωστό ότι διαθέτει αρκετούς φίλους στην περιοχή και διατηρεί στενούς δεσμούς και έτσι, στο περιθώριο της ημερίδας είχε σειρά επαφών τόσο με κομματικούς όσο και με άλλους παράγοντες της περιοχής.

fredtitoH διαρροή των wikileaks έχει πολλές αναγνώσεις και εκτιμήσεις ως προς το αν είναι ή όχι θετική. Κρίνοντας τις αντιδράσεις κάποιων πολιτικών υποστηρικτών του ΔΝΤ  και των μιντιακών εκπροσώπων των δανειστών, φαίνεται πως η δημοσιοποίηση φαίνεται να είναι θετική και ίσως δείχνει αποδεικνύει την επιτυχία της στρατηγικής που ακολούθησε η Ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις μετά το καταστροφικό εξάμηνο Βαρουφάκη.

Όμως κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η σύγκρουση όπου η Ελλάδα έχει πολλά διαπραγματευτικά ατού σε σχέση τόσο με την ΕΕ όσο και με το ΔΝΤ αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνει και πολλά ρίσκα πιέζοντας, με αυτή την ευκαιρία. Και είναι ρίσκα τόσο γιατί η οικονομία της χώρας και το τραπεζικό σύστημα είναι ρημαγμένη αλλά και γιατί μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης – θέλει δεν θέλει κανείς- η οικονομία θα ανακάμψει αναγκαστικά αφού όλοι αποδέχονται ότι έχει φτάσει στο σημείο 0.