Σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης αναφέρει:

Την Κυριακή 3 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.

Μετά το πέρας των διαδικασιών νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης ανακηρύχθηκε ο Τσάκαλος Ιωάννης και έκανε την εξής δήλωση:

«Διανύουμε μία περίοδο που οι συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης  μαστίζουν τη χώρα μας. Οι ανησυχίες των νέων είναι πλέον κοινές, με κυριότερη εξ αυτών την ανεργία που έχει εκτιναχθεί σε πολύ υψηλά ποσοστά, την άνιση κατανομή ευκαιριών και την έλλειψη οράματος για το αύριο.

Στις μέρες μας έχει επικρατήσει ένα κλίμα απαξίωσης της πολιτικής  ζωής, με το φαινόμενο αυτό να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νέα γενιά. Με αυτήν την τακτική δεν μπορούν να δοθούν λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να γυρίσει αυτός ο τόπος σελίδα και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, είναι η ενεργή ενασχόληση των νέων και ευρύτερα των παραγωγικών ομάδων με τα κοινά.

Ασπαζόμενος τις ίδιες ανησυχίες με κάθε νέο άνθρωπο, γνωστοποίησα εδώ και μέρες τη πρόθεση μου να αγωνιστώ για τις κοινές μας αξίες, ιδεώδη και αρχές προκείμενου να γίνει στην πόλη μας μία συντονισμένη  προσπάθεια ανασύνταξης της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στη χώρα, της ΟΝΝΕΔ. Η νέα γενιά οφείλει να εκφράσει την άποψή της  χωρίς φόβο. Έχοντας πλήρη συναίσθηση των κοινωνικών προβλημάτων, μπορούμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα στην κοινωνία, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης, καθώς και όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν στην προσπάθεια μου. Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας οργάνωσης ανοικτής στην τοπική κοινωνία, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων σε όλο το νόμο, που με τη δράση τους θα κάνουν ακόμη πιο ζωντανή την ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.

Ο αγώνας των νέων είναι κοινός  και απαιτεί  συλλογική προσπάθεια, για να  φέρουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία σε θέση ισχύος, ώστε να υπάρξει μία σοβαρή προοπτική βελτίωσης της κατάστασης της χώρας μας. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί, για να βγει η Ελλάδα μας  από το τέλμα, που η παρούσα κυβέρνηση την οδήγησε, με τρόπο συντονισμένο, στοχευμένο και με την απαιτούμενη σοβαρότητα.»