Πρόκειται για 142 απόπειρες απάτης και περίπτωση τετελεσμένης άπατης για τις οποίες συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία  Ο δράστης με τη βοήθεια συνεργών, εξαπατούσαν τους πολίτες, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ανήλικο . Κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των -6.000- ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και της αποδόθηκε

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία:

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εκατόν σαράντα δύο (142) απόπειρες απάτης και περίπτωση τετελεσμένης απάτης σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 31-3-2016 έως 3-4-2016, στο νομό Καβάλας.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα στο νομό Καβάλας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ανήλικο, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Σε μία περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, μία 84χρονη ημεδαπή, στη συνέχεια εμφανίστηκε ο 24χρονος, σε σημείο της πόλης που είχαν προκαθορίσει και παρέλαβε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 84χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, το χρονικό διάστημα 31-3-2016 έως 3-4-2016, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν επίσης να εξαπατήσουν στο νομό Καβάλας, εκατόν σαράντα δύο (142) ηλικιωμένα κυρίως άτομα, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.