Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην Ξάνθη την Παρασκευή.

Στόχος της ημερίδας ήταν συζήτηση γύρω από τις διεξόδους για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων σε τομείς που προσφέρουν ευκαιρίες. Όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου  σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και με στόχο της επανεκκίνηση της οικονομίας αναζητείται ο τρόπος που θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, ειδικά για τους νέους, και σε αυτό συμβάλει η ενημέρωση των Περιφερειών, καθώς η Ξάνθη είναι η τρίτη πόλη που επιλέγεται να γίνει αυτή η ημερίδα μετά τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, το προηγούμενο διάστημα.

Νεανική επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία

Στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας, η Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα από τη Μοναδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικοτητας του ΔΠΘ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Μονάδας ενώ ο Παναγιώτης Ανδρέου παρουσίασε τη νεοφυή του επιχείρηση για την παραγωγή καλλυτικών στην Ξάνθη.

Στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας τα μέλη των ΚΟΙΝΣΕΠ της περιοχής και άλλοι ενδιαφερόμενοι συζήτησαν τα αναγκαία βήματα αλλά και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στα βήματά τους ενώ στο κοινό μίλησαν η Λουίζα Σαλτσίδου, Πρόεδρος του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ και ο Πρόεδρος του Πιστωτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού της Ξάνθης Παναγιώτη Φιλιππίδη.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την βιομηχανική κάνναβη

Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το θέμα της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης, την ενοτητα της οποίας παρακολούθησαν και αρκετοί αγρότες αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Τις παραμέτρους και τα σημαντικά ζητήματα της καλλιέργειας ανέπτυξε ο γεωπόνος Αβραάμ Νικολαΐδης που έχει κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα για το θέμα ενώ και ο Στέλιος Κούλογλου συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους το τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, τις προϋποθέσεις αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που θα έχει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια ενώ ήδη την προηγούμενα μέρα είχε υπογράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει την καλλιέργειά της.

Με βίντεο από τις αντίστοιχες ημερίδες που έχει πραγματοποιήσει στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το κοινό ενημερώθηκε για μια σειρά από ζητήματα όπως η θερπαευτική ή φαρμακευτική κάνναβη.

20160401_120212-870x480 20160401_111714 20160401_113633 20160401_121540 20160401_121531 20160401_121515