fredtitoΤην ευχή οι νέοι που θα αναλάβουν την οργάνωση της ΝΟΔΕ να είναι πιο δραστήριοι και να τα πάνε καλύτερα έκανε στο Κανάλι 6 ο απερχόμενος Πρόεδρος Γ. Ιγνατιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του να μην εκδίδει συχνές ανακοινώσεις για τα τοπικά ζητήματα η ΝΟΔΕ επί των ημερών του αλλά να επιλέγει πιο θεσμική οδό.

Είπε πάντως ότι ο ίδιος έκανε αμέτρητες εκλογές στο διάστημα που ήταν Πρόεδρος (Εθνικές δις, Δημοψήφισμα, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές) και είχε διαρκή κοινωνική παρουσία. Πάντως, αν υπάρχει ένα σχόλιο – που μπορεί να συσχετιστεί με το σημερινό πολιτικό κλίμα- είναι ότι ως Πρόεδρος είχε χαρακτηριστικά ήπιο λόγο έναντι των πολιτικών αντιπάλων, τόσο ως κυβερνητικός όσο και ως αντιπολιτευόμενος Πρόεδρος ΝΟΔΕ.

fredtitoΟ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τοποθετήθηκε την Τρίτη, στη συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις δέσμες προτάσεων γύρω από την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Δεν είπε κάτι διαφορετικό παρά επανέλαβε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις που έχει διαχρονικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονοτική εκπαίδευση και σε αυτό ο βουλευτής από την Ξάνθη είναι απολύτως συνεπής. Το πρόβλημα για τον ίδιο και τη μειονότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να τις εφαρμόσει…

fredtitoΈχουμε πει εδώ και πολλές μέρες, ότι ζούμε μια νοσηρή εποχή, η οποία δεν ξέρουμε που θα βγάλει. Η υπόθεση με την κατασκευασμένη είδηση περί προκλήσεων των προσφύγων στην Ελευθερούπολη διαψεύστηκε από την πρώτη στιγμή από την Μητρόπολη και τον τοπικό Δήμο. Αυτό δεν εμπόδισε τους υπεύθυνους να μην την ανακαλούν και κάποιους να συνεχίζουν να διαδίδουν την ψευδή είδηση στα social media για να δημιουργήσουν το θόρυβό τους. Αυτό μαρτυρά τις προθέσεις.

Δεύτερο θλιβερό περιστατικό ότι σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας -που μάλιστα μαζεύει κουβέρτες για πρόσφυγες- αναπαρήγαγε σήμερα, 24 ώρες μετά, την ίδια ψευδή είδηση, ενώ όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος γνώριζε πολύ καλά ότι είναι ψευδής. Και μάλιστα όταν μετά από πολύ ώρα ξεκίνησε να την ανασκευάσει, έπεσε το σήμα τέλους – εντελώς τυχαία- και δεν διαψεύστηκε ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα και κάποιοι, ενδεχομένως επειδή το κλίμα αναταραχής ευνοεί την τακτική τους, θέλουν να το επιτείνουν με κάθε τρόπο ώστε να ωφεληθούν,  με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν εξηγείται αλλιώς, βέβαια, ότι αντίστοιχα – θεωρητικά σοβαροί- δημοσιολογούντες αλλά και σοβαροί άνθρωποι της διπλανής πόρτας διακινούν φωτογραφία γυναίκας καλυμμένης με αραβική μαντίλα, να εκφωνεί το αραβικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ – φυσικά φωτομοντάζ- που οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας (πολύ ευρύτερο της ΧΑ) επενδύει στην ισλαμοφοβία, θεωρώντας ότι εξυπηρετεί τα στενά συμφέροντά της. Η κρίση δοκιμάζει τους χαρακτήρες…

fredtitoΚαι αν κάτι πρέπει να υπενθυμιστεί αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ότι σήμερα ένα αριστερό κόμμα στη χώρα εμφανίζεται να πρωτοστατεί στην προάσπιση της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας, την Ευρώπης των θεσμών και των οραμάτων. Δεν είναι όμως ούτε δημιούργημα ούτε κατακτήσεις της Αριστεράς η ΕΕ. Είναι ιδέες και αποφάσεις της Σοσιαλδημοκρατίας και των Λαϊκών Κομμάτων που διαμόρφωσαν αυτή την Ευρώπη. Και είναι αυτά που έχουν την ευθύνη, χωρίς παρεμβολές, να προασπίσουν, λόγω και έργω, αυτές τις κατακτήσεις, δικές τους και των λαών της Ευρώπης. Αν το είχαν κάνει έγκαιρα, δεν θα ήταν άλλωστε σε κρίση σε όλη την Ευρώπη.