fredtitoΕκ πρώτης όψεως μια παρανόηση (ή γκάφα, όπως το πάρει κανείς)  είναι η αιτία της φήμης που προκλήθηκε για εγκατάσταση προσφύγων στη Φωνή της Αμερικής, στο Δασοχώρι Ξάνθης. Στη γειτονική Καβάλα εδώ και μέρες γίνεται μια συζήτηση για την πιθανότητα να φιλοξενήσει κόσμο το κτίριο της Φωνής της Αμερικής στο Αγίασμα, και κάπως έτσι κάποιοι νόμισαν ότι συζητούν για τη μεγάλη έκταση στο Δασοχώρι και η φήμη ξέσπασε.

Βέβαια στη συνέχεια φαίνεται πως υπήρξαν και κάποιες υπερβολές όπως ότι μια μονάδα του Δ΄ΣΣ έχτισε ένα hotspot στο Δασοχώρι (που διαψεύδει ο Στρατός) . Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε πως κάποια στιγμή θα γίνει αυτή η σύγχυση αλλά αφού το διέψευσαν έγκαιρα οι κυβερνητικοί παράγοντες, η ζωή συνεχίζεται.  Η γενικότερη κατάσταση με το προσφυγικό παραμένει πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη και προβληματική και δεν πείθεται εύκολα κανείς για τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ και της Τουρκίας που δύσκολα θα τηρηθούν.

fredtitoΟι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και η αποχώρηση Ξυνίδη ξέσπασε την ώρα που φαινόταν ότι τα πράγματα κυλάνε ήρεμα και η συνεδρίαση όδευε προς το τέλος της. Βέβαια, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν έφυγαν αλλά οι τρεις παρατάξεις παρέμειναν κάτω από το Δημαρχείο και συζητούσαν, μετά την αποχώρησή τους, όπως τους συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός, ενώ από το πηγαδάκι πέρασαν και συμπολιτευόμενοι, καθώς αποχωρούσαν.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης άφησε τη συνήθη θέση του στα έδρανα της συμπολίτευσης και κάθησε στην απέναντι πλευρά, κοντά στις μικρότερες παρατάξεις. Σχολιάστηκε βέβαια χιουμοριστικά αν τυχόν διαφοροποιείται από τη δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας ότι «από τότε που βγήκε ο Μητσοτάκης στη ΝΔ, κάθεται αρκετά μακριά από την υπόλοιπη παράταξη», ζητώντας του να γυρίσει ενώ οι αντιπολιτευόμενοι του συνέστησαν να γυρίσει «στο μαντρί» όπως έλεγαν παλιά στα κόμματα εξουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του στην αντίπερα όχθη, δυσκόλευε την καταμέτρηση των ψήφων σε μια διαδικασία και έτσι έπρεπε να αλλάξει μεριά για να μετρηθούν οι συμπολιτευόμενοι. Τώρα ως προς τη στάση Μητσοτακικών και μη στην Ξάνθη αλλά και τη δυναμική τους, αυτή θα διαπιστωθεί τον επόμενο καιρό στις εκλογές του κόμματος. Ο γνωστός Δημοτικός Σύμβουλος είναι ένας από τους ελάχιστους υποστηρικτές που είχε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ στην κούρσα της διαδοχής και πλέον αναμένεται αυτές οι αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία να πιστοποιηθούν στα νέα όργανα του κόμματος, όπως συμβαίνει συνήθως.