fredtitoΓια το θέμα της προσέγγισης της τουρκικής τουριστικής αγοράς προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης φαίνεται πως υπάρχει μια ισχυρή ομάδα παραγόντων που το έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την Περιφέρεια, τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και παράγοντες όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών της Ξάνθης και αυτό είναι θετικό, όπως αποδείχτηκε άλλωστε στην τοπική αγορά στη διάρκεια του Καρναβαλιού, περίτρανα.

Φαίνεται ότι η πραγματικότητα αναγκάζει και άλλους δημοσιολογούντες και παραγοντίζοντες να στοιχίζονται πίσω από αυτή την διαμορφωθείσα στρατηγική για την περιοχή. Όμως δεν πάει πολύς καιρός, ούτε δυο χρόνια αν δεν μας απατά η μνήμη μας, που όσοι μιλούσαν για την προσέγγιση αυτή στην τουρκική αγορά ήταν «εθνικοί μειοδότες» σύμφωνα με τους φαρισαϊσμούς κάποιων τύπων.

fredtitoΉταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή επιτίθετο στον Γιώργο Μπατζακίδη έξω από το κατάστημά του επειδή είχε κάνει σχετικές  δηλώσεις και διάφοροι σύλλογοι (με γεωγραφικούς και άλλους προσδιορισμούς) επικροτούσαν τους νεοναζί – η σύμπραξή τους δεδομένη μέχρι σήμερα- διάφοροι δημοσιολογούντες έγραφαν και έλεγαν δημοσίως ότι η προσέγγιση αυτή θα οδηγήσει κάποτε «τις γυναίκες μας να εκδίδονται στην Εγνατία» και διάφορα άλλα τραγικά, άθλια, γελοία και ακροδεξιά επιχειρήματα.

Τελικά, τι συνέβη και όλοι αυτοί ξέχασαν τις εθνικιστικές τους κορώνες; Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που συμβαίνει διαχρονικά με όλους αυτούς τους φασίστες της ευκαιριακής πατριδοκαπηλείας στην περιοχή της Θράκης. Τα συμφέροντά τους τους πήγαν λίγο παραπέρα. Για αυτό και ο κόσμος στην περιοχή είναι πια καχύποπτος με όλο αυτό το ακροδεξιό σύστριγγλο της περιοχής.

fredtitoΓιατί αν αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε όσα εντοπίζουμε, θα διαπιστώσει ο απλός κόσμος ότι αυτοί που κουνάνε τη σημαία του υπερ-πατριωτισμού και ψάχνουν για εχθρούς , είναι οι ίδιοι που συνομιλούν με τους «εχθρούς», που εκπροσωπούν τους «εχθρούς», που έχουν συμφέροντα από τους «εχθρούς». Είτε επειδή τα παίρνουν -και- από τους «εχθρούς, είτε επειδή εκμεταλλεύονται τους «εχθρούς» για να εμφανίζονται χρήσιμοι στους αφελείς. Και αυτό εκτυλίσσεται σε όλη του την έκταση τον τελευταίο καιρό.

Και έτσι η περιοχή καλό είναι να ασχοληθεί με το συμφέρον της και την ευημερία του πληθυσμού της, ανεξαρτήτως της διαφορετικοτητας και να στείλει στον αγύριστο όσους με τα κυρήγματα μίσους επιχειρούν να ξεπουληθούν ως χρήσιμοι «ηλίθιοι». Μια φορά ηλίθιος, για πάντα ηλίθιος, θα προσθέταμε…

fredtitoΜια σημαντική αποκάλυψη κάνει το τελευταίο φύλο της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ. Στο σχετικό ρεπορτάζ αποκαλύπτονται τιμολόγια και εντάλματα πληρωμής που εκδίδονται από μια άσχετη με τον Τύπο εταιρία για να πληρωθούν από δημόσιους φορείς συνδρομές σε τοπική εφημερίδα. Πέρα από το χαριτωμένο αντικείμενο του θέματος με τις πολιτικές προεκτάσεις, προκύπτει και ένα σοβαρό νομικό, φορολογικό και δημοσιονομικό ζήτημα που μάλλον χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από τους αρμόδιους προς τούτο.

fredtitoΤο άρθρο που ανεβάσαμε χθες στο TVXS διαβάστηκε περίπου από εκατό χιλιάδες κόσμου και είχε περίπου 850 κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι από τα σχόλια (μιας ομάδας fake ανύπαρκτων προφίλ του facebook) προκύπτει ότι μια ομάδα τρολς που ενεργούν ως συστηματική ομάδα προσπαθούν να πείσουν για τις φασιστικές και άλλες τους αντιλήψεις, θεωρώντας ότι πολεμούν ένα πολιτικό χώρο και παριστάνοντας ότι ενδιαφέρονται για τα γραφόμενα σε εντελώς αφιλόξενα και «δημοκρατικά» site. Κάποιοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να πείθουν ότι κάποιοι πολιτικοί χώροι υστερούν σε νοημοσύνη…