fredtitoΑρκετοί επισκέπτες του Καρναβαλιού διανυκτέρευσαν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. Παρόλο που είναι επιλογή τους να ζουν το Καρναβάλι με αυτό τον τρόπο – είναι άλλωστε νέα παιδιά- ίσως ο Δήμος πρέπει τα δύο τελευταία βράδια του Καρναβαλιού να ανοίγει το Αμοιρίδειο ή κάποιο άλλο κτίριο προκειμένου να βρίσκονται προστατευμένοι σε ένα κλειστό χώρο. Δεν είναι ωραία εικόνα και πρέπει η πόλη να δείχνει τη φιλοξενία της ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σταθερή αξία ο Μιχάλης Χατζηεφραιμίδης παρουσίασε για άλλη μια χρονιά την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το Κανάλι 6 ενώ την Καθαρά Δευτέρα παρουσίασε για το κοινό τη Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο. Είναι δύο θεσμοί με τους οποίους έχει συνδεθεί ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής.

fredtitoΔιάφοροι συντηρητικοί πολιτικοί που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη συγκαλυμμένη ισλαμοφοβία και την αναγκαστική αντιπολίτευση, μιλούν στην τηλεόραση, ανακαλύπτοντας μετά από 25 χρόνια που η χώρα υποδέχτηκε εκατομμύρια πρόσφυγες (όταν τα κόμματά τους άνοιγαν τα σύνορα χωρίς ψίγμα μεταναστευτικής πολιτικής) πως δυσανασχετούν με τους πρόσφυγες γιατί, λέει, δεν δέχονται την κουλτούρα του Ισλάμ για τη γυναίκα και τη Σαρία.

Προφανώς ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε στη Θράκη, που προσπαθούμε δεκαετίες τώρα να πείσουμε ότι η εφαρμογή της Σαρία, μοναδική περίπτωση σε όλη την Ευρώπη,  προσβάλλει τον πολιτισμό μας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά οι ίδιοι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι «έτσι πρέπει» και ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο που μόνο αυτοί κατανοούν θα πρέπει να καταδικάζεται η μειονότητα να υπομένει αυτή την κουλτούρα που θεωρούν υποτιμητική για τους πρόσφυγες. Επιλεκτική ευαισθησία, επιλεκτική ισλαμοφοβία και λαϊκισμός…

fredtitoΠολλοι άλλοι επίσης, ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» και διαμαρτυρονται. Όταν κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να καλύψουν με ένα κομμάτι «παρκέ» το όνομα με το οποίο διαφωνούμε και αποστρέφονται την πραγματικότητα – για ένα ζήτημα που θα είχαμε ξεχάσει σε 10 χρόνια- τα τετελεσμένα έχουν συντελεστεί σε όλο τον κόσμο όσους εχθρούς και αν ανακαλύψει κανείς, δεν φταίει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από τις ανίκανες ηγεσίες που πέρασαν και με την αλλοπρόσαλη και επαμφοτερίζουσα (ανάμεσα στο εθνικισμό των λαοσυνάξεων και το ρεαλισμό) στάση τους οδήγησαν σε μια ακόμη ήττα.