fredtitoΕντύπωση προκαλεί η ενόχληση που προκαλεί η σύγκρουση που έχει επιλέξει η κυβέρνηση με το μιντιακό,επιχειρηματικό, πολιτικό και …δικαστικό (εσχάτως) κατεστημένο της χώρας. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί που ενοχλούνται ενώ η αντιπολίτευση, κεντρικά, κάνει το σοβαρό στρατηγικό λάθος να ταυτίζεται με αυτό που ο κόσμος ονόμασε εδώ και χρόνια διαπλοκή. Ίσως δεν καταλαβαίνουν ότι η Αριστερα βρίσκεται στην εξουσία γιατί το πολιτικό σύστημα στα μάτια της κοινής γνώμης διαχρονικά εξυπηρέτησε τα συμφέροντα αυτής της διαπλοκής άρα η νυν Κυβέρνηση δεν θα κριθεί στην επιλογή της να συγκρουστεί αλλά, μάλλον, αν θα είναι αποτελεσματική.

Άλλωστε όταν εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του Χριστοφοράκου για απάτη και δωροδοκία και μάλιστα χαρακτηρίζει «δωρεές» τα 10 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε και η κοινή λογική δοκιμάζεται, και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης φυσικά και σχολιάζονται και, τέλος, νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά κάποιος να ελέγξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο καθένας εκεί επιλέγει την πλευρά που θα βρεθεί, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, μόνο άσπρο ή μαύρο.

fredtitoΤην ίδια ώρα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι αρκετοί από αυτούς που μιλούσαν για την αναγκαιότητα ύπαρξης της Αναπτυξιακής ως εργαλείου κλπ κλπ, ενοχλούνται που βρέθηκε μια λύση για να υπάρξει η διαχείριση του leader από ένα φορέα του νομού. Η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, ο τρόπος που θα χειριστεί τις καταστάσεις κλπ είναι κάτι που θα κριθεί σε βάθος χρόνου αλλά προφανώς δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό σκεπτικό όταν κάποιος ενοχλείται για την προσπάθεια.

Θα έπρεπε ίσως να ενοχλούνται για τα έργα και τις ημέρες της παλιάς Αναπτυξιακής, αυτούς που την οδήγησαν στα βράχια, αυτούς που είχαν τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, για το ναυάγιο, τα χρέη που δημιουργήθηκαν, τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους και την προσπάθεια συγκάλυψης, που έχει καταγγελθεί κατά καιρούς. Αλλά για την Αναπτυξιακή και την ενόχληση που προκαλεί η συζήτηση, θα τα πούμε πολύ σύντομα, με πολλά, πάρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

fredtitoΤο αίτημα των κυβερνητικών βουλευτών και της Περιφέρειας για τη χαλάρωση των όρων της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους έβρισκε διάφορες αντιστάσεις το τελευταίο διάστημα. Όμως η ευρωτουρκική διαπραγμάτευση για το τεράστιο θέμα του προσφυγικού φαίνεται ότι διευκολύνει αυτή την προοπτική και ίσως να υπάρξει και οριστική λύση. Αυτό θα ωφελήσει την περιοχή καθώς εδώ και χρόνια οι – νοήμονες- άνθρωποι της περιοχής υποστηρίζουν το αίτημα που θα έχει πολύ σημαντικές επιδράσεις για τον τουρισμό.

fredtitoΣυνωστισμός τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο, όπου κατέθεταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες αστυνομικοί για την υπόθεση του τρόπου κράτησης του Θ. Καλαϊτζή στην ΑΔ Ξάνθης, πριν μεταχθεί στις φυλακές Κομοτηνής. Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες αλλά δεν είναι δεοντολογικό να αναφερθούμε σε αυτή την υπόθεση καθώς η προκαταρκτική εξέταση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα της στήλης και υπάρχει ήδη κατάθεσή μας για την υπόθεση πριν από αρκετό καιρό.