fredtitoΣκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τοπείρου την Τετάρτη. Στα δημοτικά συμβούλια -που είναι πλέον αντικείμενο της παραπολιτικής και όχι της ειδησεογραφίας- μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε.  Την Τρίτη αποχώρησε η παράταξη της αντιπολίτευσης καθώς για πολλοστή φορά έγινε γνωστό ότι δεν έχει λάβει έγκαιρα τα θέματα από την Πρόεδρο προκειμένου να είναι προετοιμασμένα τα μέλη της !

Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά την αποχώρηση έμειναν μόνο 12 σύμβουλοι επί συνόλου 27 αλλά η δημοτική αρχή επέμενε να συνεδριάσει χωρίς απαρτία ! Εξάλλου, κατά την αποχώρηση ο Χ. Δελής της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι έγινε αποδέκτης βωμολοχιών από το Δήμαρχο και υποστηρίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τίποτε δεν προκαλεί πλέον έκπληξη στο συγκεκριμένο Δήμο και προφανώς είναι δύσκολο να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά, πια.

fredtitoΜετακινήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι πρόσφυγες που είχαν διαμείνει προσωρινά στο εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας βρέθηκαν εκεί οι πρόσφυγες που ήρθαν με το βραδινό καράβι από τα παράλια στο Λιμάνι της Καβάλας. 750 μετακινήθηκαν στη Ν. Καρβάλη και 250 στην Ελευθερούπολη που είχε επίσης αδειάσει στο μεταξύ.

Πάντως εθελοντές που βρέθηκαν στη Ν. Καρβάλη, επισημαίνουν ότι οι πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα αξιοπρεπείς και επιφυλακτικοί αλλά αντιμετωπίζουν κάποια μικρά προβλήματα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες φορέων καιτ τοπικών κοινωνιών, πχ, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ν. Καρβάλης δεν υπάρχουν υποδομές για ντουζ. Λεπτομέρειες μπροστά στον τεράστιο όγκο του προβλήματος αλλά πολύ σημαντικές για την αξιοπρεπή διαβίωση μερικών χιλιάδων ανθρώπων.

fredtitoΝέο μέτωπο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημάρχου Ξάνθης φαίνεται ότι άνοιξε με αφορμή το προσφυγικό. Με ανάρτησή του το XanthiLeft επικρίνει το Δήμαρχο για δηλώσεις του στις οποίες  κατηγορεί την κυβέρνηση για το έγγραφο που ζητά καταλύμματα και ξενώνες και την άποψη ότι ο Δήμος θέλει να αποφύγει την εγκατάσταση «χιλιάδων αλλόθρησκων»  στην περιοχή, θεωρόντας ότι θα έπρεπε να έχει αποφύγει τη συγκεκριμένη έκφραση.

fredtitoΓκρίνιες σε σχέση με τις δημοπρασίες των αγροτικών γαιών φαίνεται ότι υπάρχουν στην περιοχή της Γενισέας. Αγρότες και, κυρίως, κτηνοτρόφοι φαίνεται ότι εκφράζουν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι όλες οι δημοπρασίες καταλήγουν σε συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα ορισμένες κατηγορίες εκμεταλλεύσεων να ασφυκτιούν στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι ένα θέμα που ερευνούν αρκετοί και, δεν αποκλείεται, να υπάρξουν και ειδήσεις το επόμενο διάστημα.