fredtitoΤο καρναβάλι ξεκίνησε με καλό καιρό και αρκετό κόσμο στην πλατεία. Η Βασίλισσα τελικά άλλαξε και στη θέση της μπήκε μια κοπέλα από την Ξάνθη. Δεν είναι του  ενδιαφέροντός μας όλα αυτά αλλά ενέχει δύο θετικά αυτή η εξέλιξη  καθώς αποκλείστηκε η πρώην του νεοναζί Κασιδιάρη (που κάποιοι θεώρησαν ασήμαντο γεγονός, ίσως γιατί γενικώς έχουν ανοχή στην ακροδεξιά και τους μαχαιροβγάλτες και ενοχλήθηκαν από το σχόλιο της στήλης που λέγεται ότι οδήγησε στην αντικατάστασή της) και μπήκε μια κοπέλα από την περιοχή. Τα περαιτέρω δεν είναι αντικείμενο (παρα)πολιτικής στήλης αλλά μάλλον lifestyle (με το οποίο άλλωστε ξεπλένουν  εδώ και χρόνια τη νεοναζιστική συμμορία)

fredtitoΠολλά μπορεί να πει κανείς για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, άλλος θετικά άλλος αρνητικά αλλά το βασικό είναι να εντοπίσει κανείς τι εκπροσωπεί στην ελληνική κοινωνία το κόμμα του Α. Τσίπρα.  Αν είχαμε κάποιες αμφιβολίες το συνέδριο του Ποταμιού ήταν μια καλή υπόμνηση. Ο γιος του Μητσοτάκη, η κόρη του Γεννηματά, ο γιος του Ανδρέα και ο Σημίτης συμφώνησαν ότι «εκπροσωπεί το παλιό» .  Είναι λοιπόν προφανές ότι έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους που συγκρούονται με σφοδρότητα σήμερα και αυτό είναι πασίδηλο σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Ό,τι και αν εκπροσωπεί ο καθένας

fredtitoΗ έρευνα της eurostat έδειξε αυτό που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Ότι η υστέρηση της Περιφέρειας ΑΜΘ τις προηγούμενες δεκαετίες επιδεινώθηκε τα χρόνια των μνημονίων με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στις φτωχότερες της Ευρώπης. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι της περιοχής αν δεν υπάρξει κεντρική πολιτική επιλογή για άρση της απομόνωσης της Θράκης. Η παρούσα κυβέρνηση θα κριθεί στο βάθος του χρόνου αν είχε πολιτική για την περιοχή, οι προηγούμενες προφανώς ευθύνονται απόλυτα για την κατάσταση σήμερα στην περιοχή.

fredtitoΓια τον ηλεκτροφωτισμό στη διαδρομή Ξάνθη-Κιμμέρια διαμαρτύρονται κάτοικοι της περιοχής. Παρότι υπάρχουν φωτιστικά, αναφέρουν αναγνώστες, αυτά δεν ανάβουν ενώ η συγκεκριμένη διαδρομή εχει συνέχει πεζούς, ποδήλατα, δίκυκλα αλλά και ανθρώπους που αθλούνται. Φυσικά υπάρχουν και αρκετά σπίτια ενώ οι φοιτητές του χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο αναφέρουν ότι χρειάζεται κλάδεμα των θάμνων για να μην είναι επικίνδυνος

fredtitoToν τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Χαντμπολ ανδρών διαιτήτευσε την Κυριακή ο Ανδρέας Μπέτμαν όπως και την περασμένη εβδομάδα με τον Τελικό των γυναικών. Μαζί με τον Μιχάλη Τζαφερόπουλου αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο διαιτητών της χώρας σταθερά ενώ είναι ιδιαίτερα ψηλά και διεθνώς, διευθύνοντας αγώνες τσάμπιονς λιγκ και Εθνικών Ομάδων της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή της εξέλιξης του Ξανθιώτικου Χαντμπολ το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.