fredtitoΜε μια νέα μικρή ανακοίνωση, μιας παραγράφου, η Κοινωνία Δημοτών ανταπαντά στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου για τους 18 μήνες της δημοτικής αρχής. Στην ανακοίνωσή της η παράταξη Ξυνίδη αναφέρει:

Μία αντάξια της πολιτικής του «κουλτούρας» ανακοίνωση του κ. Δημάρχου, ανάξια όμως να απαντηθεί, γιατί είναι προσωπική και όχι του συνδυασμού του. Κατά τα άλλα ψάχνουμε στην απάντησή του, τον αντίλογό του για τα μέχρι σήμερα έργα του, αλλά δεν βρίσκουμε

Με τον τρόπο αυτό μάλλον κλείνει η κόντρα που ξεκίνησε μετά την πρώτη ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης που ήταν έντονα επικριτική για το πρώτο διάστημα της περιόδου Δημαρχόπουλου στο Δήμο Ξάνθης, με αποτέλεσμα να υπάρξει και η σχετική απάντηση.

fredtitoΑπό την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η αναγκαία διάψευση του δημοσιεύματος που αφορούσε το βουλευτή του κόμματος, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Διάφορα περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και εμπλέκουν τα μειονοτικά ζητήματα και ίσως είναι το μόνο που δεν χρειάζεται η περιοχή αυτή την εποχή.

fredtitoΣτο προσφυγικό ζήτημα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τη χώρα εξαιτίας της αποσύνθεσης των ευρωπαϊκών δομών που έχει καταστήσει αδύναμη κάθε απόφαση και σχέδιο και όπου πλέον είναι όλο και πιο ορατό – όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το δουν- ότι η ύπαρξη και η ισχύς των θεσμών δεν είναι πια αυτονόητη σε αυτή την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, δίνει πάλι την αφορμή σε  ξενόφοβες και μισαλλόδοξες φωνές να «ψαρεύουν σε θολά νερά» ενώ η ρητορική του μίσους βολεύει τους ακροδεξιούς δημαγωγούς και τους ξεπλυμμένους από τα ΜΜΕ νεοναζί. Ας μην γελιούνται όλοι αυτοί όμως, η μόνη αιτία που η Ελλάδα δέχεται όλο το βάρος είναι η ισχυρή πολιτική παρουσία ακροδεξιών δυνάμεων σε μια σειρά χώρες όπως η Αυστρία. Ο φασισμός διέλυσε την Ευρώπη αρκετές φορές και την απειλεί και πάλι.

fredtitoΤέλος το περιστατικό απόπειρας βιασμού που σημειώθηκε είναι ένα γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα. Στις 9,30 το βράδυ σε ένα πυκνοκατοικημένο δρόμο της Κυψέλης είναι κάτι που δημιουργεί ανησυχία ενώ η εφηβική ηλικία της κοπέλας δείχνει ότι κάποιοι είναι αδίστακτοι.