fredtitoΟι έλεγχοι για το τσιγάρο σε καφέ και ταβέρνες και μπαρ έφεραν στο προσκήνιο το θέμα και πάλι. Πέρασε περίπου 1,5 χρόνος χωρίς κανένα έλεγχο στην περιοχή, ουσιαστικά νομιμοποιήθηκε παντού το κάπνισμα και τώρα – που προφανώς υπάρχει προσωπικό- επανερχόμαστε στην προτέρα κατάσταση. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί στη νομιμότητα, ούτε να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης του αντικαπνιστικού νόμου και ακόμη και οι (γραφικές) σκέψεις ότι ο Έλληνας δεν ανέχεται κλπ κλπ, ανήκουν σε άλλη σφαίρα όταν ο ίδιος Έλληνας κατάφερε να κάθεται υπομονετικά στην ουρά κατά τα capital controls χωρίς να βγάλει «κιχ» ή έμαθε να ανακυκλώνει απορρίμματα στην Ξάνθη, μέσα σε μία εβδομάδα. Άρα αυτοί οι μύθοι  δεν είναι επιχείρημα.

Επιχείρημα είναι αυτό που προβάλλουν οι επιχειρηματίες των καφε μπαρ. Ότι αν επιλέγεται να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός θα εφαρμοστεί παντού και για όλους. Αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα είναι μόνιμοι, διαρκείς, οριζόντια σε όλους και θα επεκταθούν σε όλες τις προβλέψεις του αντικαπνιστικού νόμου δηλαδή σε όλους τους δημόσιους χώρους, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους χώρους συνάθροισης κοινού κλπ κλπ. Έτσι  θα υπάρξει δικαιοσύνη και στη συνείδηση του Έλληνα θα μπει ότι δεν έχει διέξοδο για την παρανομία , άρα θα προσαρμοστεί σε χρόνο ρεκόρ και δεν θα σημειωθούν και απώλειες εισοδημάτων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (αρχικά θα υπάρξουν σίγουρα αλλά στη συνέχεια θα ομαλοποιηθούν τα έσοδα αν η απαγόρευση ισχύει παντού). Αυτά είναιπροκαλούν αδικίες.

fredtito«Επιχειρηματίας» που εμπλέκεται σε υποθέσεις με  απάτες και κατηγορείται για τεράστια  ποσά υπεξαίρεσης –όπως υποστηρίζουν τα θύματά του- φέρεται τον τελευταίο καιρό να έχει «εξαφανιστεί». Η υπόθεση φυσικά είναι σε διερεύνηση και ισχύει το τεκμήριο αθωότητας (τουλάχιστον για τις υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει)  αλλά αν ισχύει η πληροφορία που διακινείται, μάλλον θα έχουμε ενδιαφέροντα ζητήματα να ψάξουμε το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, καθώς φαίνεται να υπάρχει κακουργηματική δικογραφία για τις υποθέσεις αυτές, πιθανή «εξαφάνιση» θα ήταν ενδιαφέρουσα εξέλιξη λίγο πριν «στενέψει» οριστικά ο κλοιός γύρω του και ενώ αρκετοί είχαν προαναγγείλει ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα. Πάντως «εξαφανισμένος» που ποστάρει 10 στάτους της ημέρα στο Facebook και σχολιάζει τη μισή πόλη, φέρεται ιδιοκτήτης site και μέχρι πρότινος γυρνούσε ανενόχλητος παριστάνοντας τον παράγοντα, είναι μια σπάνια περίπτωση.  Για να δούμε τι ισχύει…

fredtitoΠάνω που λες ότι όλα κυλούν ομαλά με τις ΘΛΕ, η διαφαινόμενη γκάφα με τη βασίλισσα του καρναβαλιούαπειλεί την ηρεμία και τις ισορροπίες. Αν ισχύουν οι επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι θα είναι η σύντροφος χρυσαυγίτη βουλευτή, δεν θα γελάσει κανείς αλλά θα εκτυλιχτούν σκηνές απείρου κάλλους στις ΘΛΕ. Η ελαφρότητα συγχωρείται όταν δεν εμπλέκει σοβαρά θέματα γιατί οι συναναστροφές και τα χαριεντίσματα με νεοναζί δολοφόνους δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση…

fredtitoΗ Ξάνθη, αν και άδικα με βάση τη μορφή του αγώνα, κέρδισε το τελευταίο Ελ Θράκικο των τελευταίων χρόνων. Και είναι θετικό ότι υπήρξε άψογη φιλοξενία, προφανής ευγένεια και παραδοχή ότι η ομάδα της πόλης υπήρξε πιο τυχερή από αυτή της Κομοτηνής. Μπορεί οι «τοπικές κόντρες» να ευδοκιμούν στη χώρα όμως στην περίπτωση του Πανθρακικού, οι Ξανθιώτες δεν έκρυψαν τη χαρά τους για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε δεύτερη ομάδα από τη Θράκη . Έτσι ο υποβιβασμός της γειτονικής οομάδαςπροκαλεί λύπη σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους και, φυσικά, ευχόμαστε να επανέλθει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία και να τα λέμε με τους γείτονες πιο συχνά.