fredtitoΤο Κέντρο Πολιτισμού ζήτησε από τα ΜΜΕ της περιοχής να συμμετάσχουν ως χορηγοί επικοινωνίας στο έντυπο πρόγραμμα των ΘΛΕ. Δεν κατανοεί κανείς τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, πέρα από το να καλύψει την περυσινή «γκάφα» με τους «χορηγούς» που εξέθεσε την ηγεσία με την έμπνευση που είχε πλήττοντας την εικόνα του θεσμού.

Η έννοια «χορηγός επικοινωνίας» από τοπικά ΜΜΕ στο πρόγραμμα των ΘΛΕ δεν έχει κάποια λογική αφού το μόνο μπορεί να επιτευχθεί είναι να προβάλλονται κάποιες επιχειρήσεις δωρεάν στο πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού σε βάρος των υπόλοιπων επιχειρήσεων του νομού. Η μόνη λογική να υπάρχει κάτι τέτοιο αφορά σε ένα πανελλαδικό μέσο ενημέρωσης μεγάλης βαρύτητας και όχι φυσικά στα μέσα της περιοχής.

Και επειδή η κοινή λογική δεν είναι δεδομένη κατάκτηση αρκετών ανθρώπων στην περιοχή, ίσως είναι καλό να γνωρίζουν κάποιοι ότι τα ΜΜΕ δεν κάνουν κάποια «χάρη» προβάλλοντας το θεσμό των ΘΛΕ αλλά είναι είναι αυτονόητη υπηρεσία για την ενημέρωση των αναγνωστών-θεατών της κάθε περιοχής όχι ως προσφορά αλλά ως υποχρέωση. Το XP δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία καθώς έτσι κι αλλιώς, για κάθε χορηγία επικοινωνίας θέτει πάντα αυστηρούς όρους και προαπαιτούμενα όπως πχ ότι δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε ΜΜΕ που στερούνται σοβαρότητας ή νομιμότητας.

fredtitoΚατά τα άλλα το καρναβάλι καθεαυτό προχωρά με τα λιγότερα δυνατά παρατράγουδα και όλοι ελπίζουν να προχωρήσει έτσι και να μην απασχολεί την κοινή γνώμη κάτι πέρα από το αμιγώς καρναβαλικό μέρος. Οι ΄Σύλλογοι και τα πληρώματα προετοιμάζονται ενώ ήδη κάποια πληρώματα έχουν κάνει sold out μόλις αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι στολές τους.  Ενότητα θέματος δεν υπάρχει πάντως αλλά ας είναι εντυπωσιακές οι στολές τους και η γενική εικόνα θα είναι όμορφη.

fredtitoΗ μετάδοση του Καρναβαλιού θα γίνει από την ΕΡΤ-3. Πολλοί κρατούντες και σχετικοί με το Δήμο έβγαλαν χολή και υπεροψία για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση τα τελευταία χρόνια και το κάνουν ακόμη, ορμώμενοι από πολιτικές ιδεοληψίες. Ήθελαν την ΕΡΤ κλειστή, τους εργαζόμενους στο δρόμο και ξιφουλκούσαν εναντίον του «κρατισμού» όσων αποφάσισαν να επανέλθει μια αξιοπρεπής δημόσια τηλεόραση.

Όμως είναι το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας που βγάζει ασπροπρόσωπη την Ξάνθη, μετά τον αποκλεισμό και τα παρακαλητά της περυσινής χρονιάς (με πολλές άλλες παραμέτρους) όταν τα κανάλια για τη σωτηρία των οποία ερίζουν πολλοί, αδιαφόρησαν για το Καρναβάλι της Ξάνθης. Καλές οι πολιτικές κορώνες αλλά στην πράξη πήραν πολλοί την απάντησή τους. για το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

fredtitoΗ αφίσα ικανοποίησε απόλυτα και είναι δουλειά ενός εξαιρετικούς ξανθιώτη γραφίστα, του Γιώργου Κράλλη, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.