fredtitoΔυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης μετά από όσα ειπώθηκαν για τις παιδικές χαρές και την έκφραση «ανοίγουμε τις παιδικές χαρές που είχατε κλείσει» που ακούστηκε στην Οικονομική Επιτροπή και είναι επικριτική για τη δική του περίοδο στο Δήμο. Αυτό που φαίνεται να ακούγεται στον κύκλο του πρώην Δημάρχου είναι ότι δεν είναι σωστό η νέα δημοτική αρχή να αποποιείται όσα έπραξε η προηγούμενη καθώς ο νυν Δήμαρχος ήταν μέλος της και Πρόεδρος.

Όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου οι παιδικές χαρές είχαν κλείσει με υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης σε όλη τη χώρα και οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία τους ήταν αυστηρές ενώ, παρότι ο Δήμος εναρμονίστηκε σε κάποιες, η επιτροπή που έπρεπε να εγκρίνει, ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ γιατί έπρεπε να ελέγχει όλη τη χώρα. Έκτοτε η λειτουργία τους επανέρχεται σταδιακά.

fredtitoΕνα εξαιρετικό, νηφάλιο αλλά ρηξικέλευθο άρθρο για την πρόσφατη συνάντηση που οργάνωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο , αναφορικά με τη λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Συντάκτης του ο Αρχιμανδρίτης (και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης) π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ένας κληρικός που  διέπεται από πολύ δημοκρατικά αισθήματα και ανθρωπιστικές αντιλήψεις, που δεν διστάζει να εκδηλώνει δημόσια τις θέσεις του.

Είναι γεγονός ότι η συνάντηση στο Βελλίδειο χαρακτηρίστηκε από τους ουδέτερους παρατηρητές μια σύναξη του μίσους, που έβριθε ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και εθνικιστικών κηρυγμάτων. Πολλοί το επεσήμαναν αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία όταν ένας μορφωμένος και μετριοπαθής κληρικός καταθέτει δημόσια την άποψή του, και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού. Και μόνο τίτλος «ανορθόδοξος φονταμενταλισμός» που έδωσε, περιγράφει απόλυτα αυτό που συμβαίνει σε ένα κομμάτι της εκκλησίας. Και ήδη σε όλη τη χώρα έχει προκληθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το άρθρο

fredtitoΜε αίτησή του στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ο Στέλιος Αρσενίου ζητά τη σύσταση ενός βραβείο με την ονομασία «Δημόκριτος» το ο οποίο θα απονέμεται σε διακεκριμένους επιστήμονες της φυσικής και των θετικών επιστημών, αναδεικνύοντας τη του Θρακιώτη Φιλοσόφου στη θεμελίωση της ατομικής φυσικής. Είναι η συνέχεια ενός άρθρου που είχαμε δημοσιεύσει και αναφέρεται σε αυτή την πρόταση.