SIDIROPOULOS-EDITORIALΜας πήρε αρκετούς μήνες επισημάνσεων και δημόσιων τοποθετήσεων για να σταματήσει τον Αύγουστο η πολιτική και αισθητική αηδία περιπολικών που είχαν στερηθεί από την περιφρούρηση της ασφάλειας του πολίτη για να φυλάνε  τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη (και θυμόμαστε καλά πώς ξεκίνησε το ανέκδοτο). Αρκούν οι 10 μολότωφ που έπεσαν το βράδυ της Τετάρτης για να επανέλθει  η φύλαξη και να πληρώνουμε κάθε μέρα 6 αστυνομικούς να φρουρούν ένα κόμμα που -κεντρικά- κατηγορείται ως συμμορία νεοναζί δολοφόνων ! (πρώτοι από όλους αγανακτούν οι αστυνομικοί)

Ποιον εξυπηρετούν αυτοί που τα σπάνε

Πολύ συχνά αναρωτιέσαι, ποιον εξυπηρετούν όλοι όσοι με κάθε αφορμή προσπαθούν να τσουβαλιαστούν με τους νεοναζί, με τα ακατοίκητα φασισταριά που δέρνουν και μαχαιρώνουν τον κόσμο στο δρόμο. Ποιον εξυπηρετούν αυτοί που επιλέγουν να δίνουν αφορμές για τις φρικαλέες θεωρίες των δύο άκρων που διακινεί το Μαξίμου και προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις ιδεοληψίες που καλλιεργούν αυτοί που θα βρεθούν στα ίδια λύματα της ιστορίας με τον Γεωργαλά. Ο αντίπαλός όλων αυτών δεν είναι προφανώς ο αντιεξουσιαστικός χώρος, αλλά η Αριστερά που απειλεί -εκλογικά- τα αστικά κόμματα για πρώτη φορά μεταπολεμικά, όμως ξέρουν να χρησιμοποιούν με άνεση όσους «τσιμπάνε» με το παραμικρό….. Και ο χαμός ενός νέου της εργατικής τάξης που έφυγε μαχαιρωμένος από τον φασίστα, μάλλον πέρασε σε δεύτερη μοίρα για κάποιους όπως και η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στη βία της Χ.Α. Και όσο ο λαός θα βρίσκεται μαζικά στο δρόμο και θα απειλεί τη βιωσιμότητα της Κυβέρνησης, οι μολότωφ θα «φτιασιδώνουν» την εικόνα της  και θα της δίνουν παράταση. Όταν ο κόσμος θα είναι στο δρόμο, χωρίς να ανοίξει μύτη,  η κυβέρνηση θα κλυδωνίζεται. Απλά μαθηματικά…

Ο αντίκτυπος στην κοινωνία

Πριν από 20 μέρες στην Κεντρική Πλατεία παρακολουθώντας 13 γραφικούς χρυσαυγίτες να περνάνε συντεταγμένοι, οι υπάλληλοι της La Piazza βγήκαν έξω και γελούσαν με το θέαμα. Το βράδυ της Τετάρτης στη θέα 80 πάνοπλων αντιεξουσιαστών δεν γελούσαν, είχαν εκνευριστεί γιατί ήξεραν τί θα επακολουθήσει και ίσως φοβήθηκαν.  Οι γιαγιάδες και οι»νοικοκυραίοι» που τους είδαν στο δρόμο θυμήθηκαν τους χονδροειδείς συμψηφισμούς των «δύο άκρων» που πετάνε οι εκάστοτε γελωτοποιοί βάρδιας της συγκυβέρνησης  και πείστηκαν ότι πρέπει να ξαναψηφίσουν Σαμαρά γιατί, μπορεί να έχει δίκιο ο καραγκιόζης που άκουσαν να λέει ότι αν δεν τον ψηφίσει «θα έρθουν οι κομμουνιστές και οι αντάρτες και θα τους πάρουν τη σύνταξη» !

Όσοι τα έσπαγαν δίπλα σε παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία με τις μάνες τους  δεν έχουν καμία σχέση με το αίμα ενός νέου ανιφασίστα, που δεν έσπαγε τζαμαρίες αλλά έκανε πολλούς χρυσαυγίτικους πίθηκους να το βουλώνουν.  Άλλωστε, γι’αυτό καθάρισαν τον Παύλο Φύσσα  και όχι κάποιον «μπαχαλάκη». Γιατί η πραγματική αντίσταση, αυτή  των ανθρώπων που προτάσσουν τα στήθη τους απέναντι στους νεοναζί είναι αυτή που ενοχλεί τους δολοφόνους. Αυτοί που τα έσπαγαν στην πλατεία, απλώς έπαιζαν το παιχνίδι τους, τους συναγωνίζονται δημοσίως….

Ποιοι ενοχλούνται από τις μεγάλες μαζικές ειρηνικές πορείες;

Και οι δολοφόνοι από το βράδυ της Τρίτης είναι στο σπίτι τους και γελάνε ενώ κάποιοι «αριστεροί» ενοχλούνται –δεν εξηγείται αλλιώς- από τη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντίδραση των νέων απέναντι στου νεοναζί  και προσπαθούν να τραβήξουν τα φώτα για να επιβεβαιώσουν τα φρικαλέα ευφυολογήματα του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Δεν είναι αυτοί  η Αριστερά, δεν είναι αυτοί το αντιφασιστικό κίνημα.  Οι πραγματικοί αριστεροί  είναι αυτοί που κατέβηκαν και πάλι μαζικά και ειρηνικά σε αυτή την πορεία και κάνουν, πάντα,  τους φασίστες να το βουλώνουν και την Αστυνομία να τους σέβεται. Κάποιοι άλλοι διάλεξαν το περιθώριο που βολεύει στην εξουσία και τους φέρνει σε παράλληλη γραμμή  με τους φασίστες…. Για εμάς όμως η γραμμή άμυνας είναι να «τους ταράξουμε στη Δημοκρατία»…

Όσο και αν προσπαθεί κανείς να αντικρούσει όσους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τη θεωρία του μίσους και του ρατσισμού με τον αναρχικό χώρο, φροντίζει ο χώρος να τους δίνει «πατήματα». Και όλα αυτά –ας μη γελιόμαστε εδώ δεν είναι Αθήνα- με μια συγκρατημένη ανοχή από την πλευρά της Αστυνομίας, πιθανόν, γιατί αποφεύγει να κάνει το κέντρο μιας φιλήσυχης πόλης πεδίο μάχης.  Αλλά σε λίγο και οι Αστυνομικοί θα ενοχλούνται φωναχτά αν αντί να κυνηγάνε δολοφόνους και μαχαιροβγάλτες της ΧΑ απασχολούνται με το να παρακολουθούν κάποιους που τα σπάνε (για να διαμαρτυρηθούν για τους δολοφόνους !) χωρίς να αντιδρούν . Πάλι καλά που σπάζουν τράπεζες και δεν θα στεναχωρηθούμε για κάποιον βιοπαλαιστή επαγγελματία.

«Ο εμφύλιος των φτωχών»

Το Λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει να πληρώνει τα λάθη των λίγων.   «Εμφύλιο των φτωχών» αναζητούσαν οι χρυσαυγίτες και τα «αφεντικά» τους και τους το προσφέρουν απλόχερα κάποιοι (ανεύθυνοι  με την καλή εκδοχή). Και όσο τα σχέδια των ακροδεξιών συνεργατών του Σαμαρά θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο, τα μνημονιακά αίσχη θα συνεχίζονται σε βάρος των συνήθων υποζυγίων, οι δημοκρατικές ελευθερίες θα υπόκεινται νέες «εκπτώσεις», οι εργαζόμενοι  οι συνταξιούχοι και οι φτωχοί θα συνεχίσουν να εξαθλιώνονται, οι μετανάστες θα στοιβάζονται σε στρατόπεδα και ο εφιάλτης της συγκυβέρνησης θα συνεχίζεται. Όσο θα δικαιώνουν τα σχέδια των ακροδεξιών οι Φαήλοι και οι Μουρούτηδες θα  τρίβουν τα χέρια τους και στους δρόμους θα μαχαιρώνονται για ένα πουκάμισο αδειανό: «Καλωσήρθατε στην Κόλαση»

Το συμπέρασμα και η παράνοια !

Κάποιοι συνεχίζουν να τα σπάνε και να πετάνε μολότωφ στην Αστυνομία, η οποία είναι αναγκασμένη να φρουρεί ακροδεξιούς δολοφόνους, οι οποίοι  γελάνε σπίτι τους προετοιμάζοντας την επόμενη δολοφονία, το θύμα της οποίας  αγωνίζεται πραγματικά ενάντια στους νεοναζί και δεν ξέρει τι τον περιμένει, ενώ αυτοί που τα έσπαγαν, λίγη ώρα μετά,  πίνουν το ποτάκι τους και κάνουν την αντίστασή τους στην Πλατεία Αντίκα!  Ποιος δουλεύει ποιον, τώρα, για να δούμε και ποιος την πληρώνει στο τέλος….

ΥΓ

Για το νεαρό ΕΑΑΚίτη που «ενοχλείται» από τις κάμερες κατ’ επανάληψη:  Το μήνυμα, μικρέ, είναι η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην οποία συμμετείχες με ειρηνικό τρόπο και δεν είναι η κατάλληλη περίσταση να κάνεις την «επανάστασή» σου απέναντι στον «συστημικό» Τύπο. Πρώτα θα έπρεπε να ρωτήσεις πού απευθύνεσαι, ποιοι έχουν παίξει το κεφάλι τους για το αντιφασιστικό κίνημα, ποιοι αγωνίζονται κάθε μέρα απέναντι στους δολοφόνους και ποιοι δέχονται τις απειλές τους. Αν τα μάθεις αυτά θα έχεις ίσως δικαίωμα να ενοχλείσαι από κάποιες κάμερες. Πριν από αυτές όμως θα πρέπει να ενοχληθείς (έστω)  με τον ακροδεξιό συρφετό στον Τύπο που διχάζει την πόλη, ονειρεύεται χούντες και καλύπτει δολοφόνους γιατί αυτός δεν φάνηκε να σε ενοχλεί. Αλλά επειδή είσαι μικρός και είναι κρίμα να λερωθείς με όλη αυτή την αηδία και τη βρώμα, καλύτερα άσε τον Τύπο να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει και κάνε εσύ τη δική σου. Κάνε την αντίστασή σου, όπως θέλεις, δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν αλλά μάθε και εσύ και οι φίλοι σου ότι όποιος βγαίνει σε πορεία και δεν γουστάρει να φαίνεται η φάτσα του, φοράει κουκούλα, αν και δεν συντρέχουν οι λόγοι της προστασίας που ζήτησες, αγενώς. Ο εχθρός σου είναι αλλού και ο Φύσσας που δολοφονήθηκε ήταν δικός σου σύντροφος. Τίμησε τη μνήμη του λοιπόν…

Γιάννης Σιδηρόπουλος
isidister@ gmail.com