SIDIROPOULOS-EDITORIALΑν ήταν εκπρόσωποι αλυσίδων που ανταγωνίζονται γερμανικά σούπερ μάρκετ θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την πρόταση για μποϊκοτάζ. Όταν όμως μια τόσο σοβαρή πρόταση αρθρώνεται από την πιο γνωστή καταναλωτική οργάνωση της χώρας τότε κατανοεί κανείς γιατί το καταναλωτικό κίνημα της χώρας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Η πρόταση του ΙΝΚΑ για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα και τις γερμανικές αλυσίδες αποτελεί μνημείο απερίγραπτης ηλιθιότητας και χαρακτηρίζει απόλυτα  την αμετροέπεια και ασυδοσία που καταλαμβάνει κάθε ανόητο αυτής της χώρας με την πρώτη αφορμή, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να καταδικάζει όλη την υπόλοιπη χώρα σε καθεστώς μόνιμης και αδιατάραχτης ανοησίας.

Μάλιστα το «εθνικό κάλεσμα» δε σταματά εκεί αλλά συνεχίζει με μνημειώδεις φράσεις όπως «Η παραποίηση μορφής αγάλματος Ελληνικής ιστορίας κάλλους και πολιτισμού, της περιόδου που εκεί τρώγανε μπανάνες πάνω στα δέντρα, είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο από τους μετά εξανθρωπισμένους.» Θα μπορούσε να προέρχεται από φυλλάδιο ακροδεξιάς οργάνωσης αλλά σίγουρα δεν περίμενε κανείς να το δει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΝΚΑ. Παραλείπουν ίσως οι υπεύθυνοι να εξετάσουν πώς η εξελικτική διαδικασία του ανθρώπινου είδους δεν είχε φυσιολογική επίδραση σε αρκετούς έλληνες που βαδίζουν τον αντίθετο δρόμο: από τον πολιτισμό προς τα «δέντρα και τις μπανάνες». Μάλλον ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους «σοφούς» του ελληνικού πολιτισμού που καίνε βιβλία στις πλατείες και γράφουν την Αφροδίτη της Μήλου με «υ», όπως πολλοί τις τελευταίες μέρες.

Ως αφορμή εμφανίζεται η γνωστή υπόθεση με το υψωμένο δάκτυλο της Αφροδίτης -η οποία υπήρξε φυσικά κατακριτέα υπό την έννοια της προσβολής ενός  καλλιτεχνικού μνημείου και μόνο-  αλλά έδωσε λαβή σε διάφορους «εξυπνάκηδες» να ξεθάψουν τις χιλιοχρησιμοποιημένες «επανορθώσεις» και να μην συζητήσουν την ουσία της γερμανικής κριτικής με την οποία συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Η συζήτηση των αποζημιώσεων είναι σοβαρή αλλά δεν μπορεί να εντάσσεται στη λαϊκιστική και αποπροσανατολιστική υστερία των ημερών. Στις εσωτερικές σελίδες υπήρχε η φράση  «Έλληνες κλέφτες. Επειδή δεν είναι οι Έλληνες κλέφτες, αλλά μόνο μια συγκεκριμένη γνωστή ομάδα» φράση που το 99% των ελλήνων (όσοι είναι δηλαδή έξω από τη γνωστή ομάδα) εγκρίνει απόλυτα και επαυξάνει. Καλό θα ήταν λοιπόν να προβληματιστούν για τους λόγους που η χώρα είναι και πάλι περίγελος της Ευρώπης και να αφήσουν τις εξυπνάδες με τα μποϊκοτάζ.

Μετά από 38 χρόνια ανύπαρκτης δράσης στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή και της προώθησης της καταναλωτικής συνείδησης στη χώρα, το ΙΝΚΑ θυμήθηκε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με την απίστευτη γκάφα του και με επιχειρήματα περιθωριακά και κατάπτυστα. Μήπως ενδιαφέρθηκε ποτέ για τους λόγους που τα γερμανικά «προϊόντα» απειλούν ευθέως τα ελληνικά καρτέλ που συντηρούν τις τιμές των βασικών αγαθών σε διπλάσια επίπεδα; Μήπως προσπάθησαν ποτέ να δώσουν στον έλληνα καταναλωτή ένα κλάσμα μόνο της καταναλωτικής συνείδησης του μέσου Ευρωπαίου;

Πολύ αργά μας υπενθύμισε την παρουσία του το ΙΝΚΑ. Καλό θα ήταν οι υπαίτιοι αυτής της γελοιότητας να παραιτηθούν και όχι να παριστάνουν το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής καθώς δε νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας, πολύ περισσότερο να την εκθέτουν. Και να είναι σίγουροι ότι με την τρομοκρατία και την εξαθλίωση που βιώνει ο έλληνας καταναλωτής σήμερα, στις φτηνές γερμανικές αλυσίδες θα προστρέξει για να γεμίσει το καλάθι του και όχι στα ελληνικά καρτέλ που δρουν ανενόχλητα. Αν και αυτοί προφανώς θεωρούν περιθωριακά τα φτηνά μάρκετ και δεν τα προτιμούν.

Η άποψή μας είναι ιδιαίτερα σκληρή αλλά και η βλακεία στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να νικηθεί Δεν γνωρίζουμε ούτε έναν από αυτούς που διοικούν και συνέλαβαν τη μεγαλοφυή ιδέα του μποϊκοτάζ αλλά μας είναι αδιάφοροι. Ας ζητήσουν συγνώμη και ας μας αδειάσουν τη γωνία γιατί είναι προφανέστατα ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.  Φεύγοντας ας βγάλουν τις φουστανέλες και ας διαλύσουν και το ΙΝΚΑ το οποίο χρηματοδοτείται και από κοινοτικούς πόρους, δηλαδή από τα λεφτά των κορόιδων τους οποίους μποϊκοτάρει ! Απίστευτο;

Γιάννης Σιδηρόπουλος
idisister@gmail.com